Zelfbeeld en presentatie

Wil je dat foto’s van jou beter communiceren?

Maar eerlijk gezegd vind je het helemaal niks; je bent verlegen voor de camera. Je verbergt je echte zelf achter een veilige selfie-smile. Maar echte communicatie begint natuurlijk bij jou, degene die op de foto ‘moet’.
‘Zelfbeeld en presentatie’ is bedoeld voor mensen die zich oprechter, transparanter willen laten zien. Je wilt je eigenlijke ik, of je passie voor je vak bijvoorbeeld, beter over het voetlicht brengen.
Coaching en fotografie komen samen in deze leerzame en productieve sessie.

In samenspel met mij en mijn camera groeien je zelfbeeld en zelfkennis. Wat je zelf voelt -en ook uitstraalt- na de sessie is een completer zelfbeeld: je hebt jezelf beter leren kennen.
Het tastbare resultaat bestaat uit twee series portretten: één voor jezelf en je intieme kring en één waarmee je jezelf presenteert aan de buitenwereld, op een website bijvoorbeeld.

Laat zien wie je bent

Ik fotografeer je met de bedoeling, dat je je bewust wordt voor wat zichtbaar wordt als je echt in contact bent met jezelf, en hoe je dat meeneemt in wat je wilt uitstralen naar de ‘buitenwereld’: je klantenkring, de gebruikers van je site,  je nieuwe werkgever, of je relaties op LinkedIn, bijvoorbeeld.
Het concept ‘zelfbeeld en presentatie’ biedt een overvloed aan leermomenten om ontdekkingen te doen over jezelf. ‘Hoe open ben ik?’ ‘Hoe kom ik over?’ en ‘Hoe vind ik de balans tussen poseren en mezelf zijn?’ zijn aspecten die -in tegenstelling tot een ‘normale’ fotosessie- bespreekbaar worden gemaakt. Een ander thema dat vanzelf een plaats krijgt als er een camera op je gericht is, is het ervaren en kunnen aangeven van je grenzen.
Mijn camera gebruik ik zo als coachingsgereedschap bij de vraag: ‘Wie ben ik en wat wil ik uitstralen?’

Hoe gaat het in zijn werk?

We werken in principe één dagdeel. De helft daarvan besteden we aan een korte kennismaking en een lange fotosessie. We maken veel foto’s, zowel aan de hand van mijn ideeën als aan de hand van die van jouw: want hoe meer jij inbrengt, hoe meer je laat zien wie je bent. Tot nu toe leert de ervaring dat elke sessie op een gegeven moment zijn eigen dynamiek krijgt. Gelukkig maar, want we werken niet naar een standaard product toe. Je leert zien hoe anderen je zien als je jezelf bent.
Uitgangspunt is en blijft: gelijkwaardigheid.

Wat investeer je nou precies?

Via een link in een mail krijg je vijftien tot twintig foto’s die voor verschillende media bruikbaar zijn.
Ik reken op dit moment € 295,- ex BTW (€ 314,60 incl BTW) voor een sessie. Qua tijdsinvestering moet je rekenen op een uur of vier à vijf, maar als we meer tijd nodig hebben gebruiken we die.
Uiteraard maken we heldere schriftelijke afspraken over het gebruik van de foto’s.

Kijk voor een indruk in mijn portfolio
Mail of bel me als je meer wilt weten