Buiten de tijd

Aan Buiten de tijd bewaar ik de beste herinneringen, het was een project dat overliep van sprankelende creativiteit en diep beleefde vrijheid.
Pianist en componist Nico Huijbregts is mijn buurman. Op één van onze gezamenlijke etentjes zei hij ‘Het liefste speel ik de hele dag piano.’ Ik antwoordde met: ‘Het liefste dans ik de hele dag.’ Daarmee was eigenlijk het project ‘Buiten de Tijd’ geboren.
Acht zondagen achter elkaar hebben Nico en ik in de prachtige bibliotheek van de Refter in Beek bij Nijmegen gespeeld en gedanst. De deelnemers waren dansers uit mijn netwerk, we nodigden ze uit om zich creatief te uiten. Of via dans, of via schrijven, dichten, tekenen of schilderen. Een muziekinstrument spelen hadden we uitgesloten, omdat het ging om de specifieke improvisatie van Nico, hij ‘danste’ met ons via zijn piano en hij wilde de ruimte om zich vrij te voelen, net als de deelnemers.
Hieronder zijn er wat foto’s van. Dit beeldend werk van Mark, Gonda en Marie-Louise mag ik laten zien.